Réactie actualiteit - Mishandelingen woon- en Zorgcentrum privégroep in Frankrijk

  • 28-01-22
  • Algemeen
De laatste dagen is er opnieuw veel media aandacht voor de woonzorgcentra. De berichten zijn spijtig genoeg niet altijd even positief. Gelukkig is Magnolia een volledig onafhankelijke vzw zonder aandeelhouders. De bestuurders van Magnolia zijn allen vrijwilligers met de nodige kennis van zaken en het hart op de juiste plaats. Ons belangrijkste doel is om een thuis, kwalitatieve zorgen en diensten op maat te bieden aan onze bewoners.
Ook bij ons loopt niet altijd alles perfect en op wieltjes, maar dankzij de dagelijkse inzet van toegewijd en gekwalificeerd personeel wordt er alles aan gedaan om onze bewoners de zorgen te geven waar ze recht op hebben. Magnolia werkt al jaren met meer en hoger gekwalificeerd personeel dan wat de normen voorschrijven. Ook hier is het soms goochelen met de (beperkte) middelen die we krijgen, maar onze bewoners zetten we steeds op de eerste plaats.
Klachten nemen we ter harte en zien we als een leermoment om het volgende keer nog beter te doen. We polsen continu naar de beleving en mening van onze bewoners en hun familie via diverse kanalen.
We proberen regelmatig te communiceren met bewoners en familie via een nieuwsbrief, ons maandelijks magazine, de website en facebook.
Transparantie dragen we hoog in het vaandel, onze deuren blijven niet gesloten voor soms kritische journalisten. We hebben niets te verbergen en het is belangrijk om een reëel beeld te tonen van de zorgsector, ook van de binnenkant.
Ons hoofddoel is en blijft dan ook het aanbieden van kwalitatieve huisvesting, gepersonaliseerde zorgverlening en individuele diensten in functie van de noden van onze bewoners tegen concurrentiële prijzen. Al meer dan 35 jaar lang stellen onze professionele en tweetalige teams alles in het werk om de levenskwaliteit van onze bewoners te garanderen.