Dagelijkse levenskwaliteit


Naast kwaliteitsvolle zorg, hechten de medewerkers van Magnolia eveneens veel belang aan de kwaliteit van het dagelijkse leven. Familieleden en naasten zijn hartelijk welkom op de talrijke activiteiten die we met en voor onze bewoners organiseren.

Bezoek

Magnolia wordt uw nieuwe thuis en we willen ook graag dat u er zich “THUIS” voelt. Uw familie en vrienden zijn daarom altijd welkom. Ze kunnen u op elk moment van de dag bezoeken, maar bij voorkeur tussen 12u en 20u. U kan, indien u dat wenst, samen met uw naasten eten in het restaurant.

Bovendien stellen talrijke vrijwilligers een deel van hun vrije tijd voor u ter beschikking. Ze komen u bezoeken,  helpen u bij de maaltijden of ze staan u bij tijdens de diverse activiteiten en verplaatsingen binnen het centrum of buitenshuis.

Uitstappen

Zin om wat frisse lucht te scheppen of in de schaduw te zitten? De mooi onderhouden tuinen van Magnolia zijn makkelijk toegankelijk -.

Elk jaar organiseren we een uitstap voor de bewoners die dat wensen. Zo zijn de kust of dierenpark Planckendael zeer gewaardeerde bestemmingen.

Regelmatig worden er ook uitstappen naar de film, een museum of een activiteit in de buurt van Magnolia georganiseerd.De participatieraad

Om kwaliteitsvol samen te leven met zoveel mensen, moet er dialoog zijn.

In het algemeen kan u zich rechtstreeks tot het personeel wenden. Maar de uitwisseling van ideeën in groep, met bewoners en/of familieleden en personeel samen, is zeker net zo boeiend als leerzaam. Dat gebeurt in de “Participatieraad”, bij ons “het Parlement” genoemd. Deze raad komt elke drie maanden samen.
 

Feest!

In Magnolia vieren we graag feest. Elke gelegenheid is goed: Vaderdag, Moederdag, Sinterklaas, Kerstmis, Nieuwjaar, de wisseling van de seizoenen, carnaval, het mosselfeest, de tuinbarbecue, enz. U wordt ook regelmatig uitgenodigd voor een concert   of andere voorstelling. De verjaardagen van de bewoners gaan evenmin onopgemerkt voorbij!U kan uw vrienden en familie uitnodigen op deze festiviteiten en activiteiten, zodat u deze
mooie momenten samen met hen kan beleven

 

Activiteiten